30 d’abr. 2011

Personatges: Adolf Hitler

Adolf Hitler (Braunau am Inn, 20 d'abril del 1889 – Berlín, 30 d'abril del 1945) fou un polític i principal ideòleg del nacionalsocialisme d'origen austríac. Esdevingué, escollit democràticament, Canceller d'Alemanya, però progressivament anà eliminant els mecanismes de separació de poders dins de l'estat alemany aglutinant-los en la seva persona i esdevenint de facto un dels dictadors més poderosos del segle XX. Liderà el Partit Nacional Socialista dels Treballadors Alemanys i fou canceller del Tercer Reich. L'ideari del nacionalsocialisme desenvolupat durant el govern de Hitler incloïa la discriminació racial i ideològica en contra especialment el poble jueu, resultant en l'Holocaust descobert després de la caiguda del règim; tanmateix el racisme desenvolupat per l'estat alemany inclogué altres grups ètnics com gitanos i, en general, qualsevol persona considerada no ària, concepte de puresa de raça desenvolupat en el seu llibre Mein Kampf. A nivell ideològic l'estat alemany i Hitler mateix es postulaven contraris al comunisme. A nivell internacional Hitler pretenia recuperar, manu militari quan ho considerà necessari, els territoris de parla alemanya que s'havien perdut després de la Primera Guerra Mundial amb el col·lapse de l'Imperi Austrohongarès. Tanmateix, també perseguí una major expansió a l'est d'Europa (Lebensraum) i en última instància el domini del món. La invasió de Polònia, el 1939, provocà l'inici de la Segona Guerra Mundial de la que fou el màxim dirigent dels exèrcits del Tercer Reich. El curs de la guerra, tot i ser-li favorable als primers anys, es tornà en una derrota inexorable que el conduí a suïcidar-se el 30 d'abril del 1945, poques hores abans de l'arribada de les tropes soviètiques al búnquer que allotjava les restes del govern alemany a Berlín per tal d'evitar esdevenir-ne presoner. Wikipedia

Aquest text extret de la Wikipedia és una breu descripció de la vida de Hitler, segurament el personatge més cruel de la història de la humanitat, poques coses es poden dir sobre una dictadura que serà recordada sobretot per l'Holocaust que es va produir entre totes les ètnies que ell i la seva ideologia considerava inferior, aquest genocidi va acabar amb millons de morts de forma molt cruel.
Per a mi Hitler, representa una persona a qui les seves idees se li van escapar de les mans i el seu fort sentiment antisemita juntament amb la seva voluntat de conquerir el món, el va condemnar a una guerra segura i malgrat que va arribar a un punt que semblava no tenir rival, el seu excés d'ambició el va condemnar. De Hitler tan sols es poden destacar les seves capacitats per moure masses ja que durant el seu mandat va ser capaç d'amgar totes les seves crueltats i gràcies al seu discurs contundent i de sentiment va aconseguir ser benerat per la majoria de la població alemanya durant el temps del seu mandat.
Avui es compleixen 66 anys de la mort d'aquest trist personatge i esperem que la història no torni a deixar fets com els que van succeïr a la Segona Guerra Mundial, malgrat que crec que estem destinats a una gran guerra d'aquí poc temps (un dia explicaré la meva teoria), esperem que no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada