29 d’abr. 2011

Entrenant una escoleta de futbol

Bones! Avui volia escriure sobre una de les meves ocupacions actuals, la d'entrenador d'una escoleta de futbol, és a dir de nanos de 5 i 6 anys.

La oportunitat sorgeix a finals de l'estiu de l'any passat, quan m'ofereixen entrenar al GEiEG, un complex esportiu gironí bastant conegut i que últimament ha introduit el futbol com a un dels seus esports importants, entreno al complex de Palau, i en general són unes instal·lacions molt bones per la pràctica del futbol, jo, com he dit, entreno a l'escoleta, el grup més jove de tots i la veritat que és molt enriquidor ja que intentento ensenyar als nanos el futbol des de l'acció més simple fins a la situació més complexe tinguent en compte l'edat dels nens. Fem dues sessions a la setmana, la primera, el dilluns, es treballa el concepte tècnic del futbol, és a dir, des d'apendre com passar-la correctament passant pel xut i fins fintes i altres accions més complexes, la segona és el dimecres, on realitzem un treball més tàctic i posicional sobre els nanos perquè també han de començar a apendre que el futbol no només és passarla i xutar bé, sinó que el rigor posicional i altres conceptes tàctics ja són importants inclús a aquestes edats.
Els caps de setmana, normalment, un de cada dos, fem partits amb altres escoletes per calibrar si el que es realitza als entrenaments és satisfactori no tan a nivell de resultats, com si de veure que els nens aprenen els conceptes tàctics, tècnics i també esportius apresos durant la setmana als entrenaments.

L'objetiu del GEiEG és jugar bé, i formar els nens com a persones espavilades i la veritat que a mesura que s'acosta el final de temporada, les evolucions dels nens es noten, i veure que el treball realitzat els últims mesos té els seus fruïts t'anima a seguir treballant i malgrat que a vegades 11 nens de 5 i 6 anys puguin ser difícils de portar jejeje l'experiència val molt la pena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada