28 d’abr. 2011

..i el futbol va fer justícia

R.Madrid 0-2 FC.Barcelona

Una setmana, el que ha tardat, per uns el futbol per altres els àrbitres, a posar Barça i Madrid al lloc que toca pel futbol que practiquen uns i altres.

El Barça va guanyar ahir 0-2 al Bernabéu contestant el triomf blanc a la copa de fa una setmana en un partit, que tot sigui dit, va ser el pitjor dels 4 que portem disputats aquesta temporada, un partit sense ritme i que semblava que portava camí del 0-0 per un plantejament dels dos tècnics. El Barça amb el que millor sap fer, amb la pilota, però excessivament especulador, el Madrid amb les seves armes, arreplegat i tencant els espais de la manera que fos, això va canviar una mica a la segona part, el Madrid va començar a buscar el Barça a dalt a la segona part, un Barça que va sortir un pel adormit i alguna pèrdua d'en Busquets podria haver costat més d'un ensurt a la porteria de Valdés, molt tranquil tota la nit, excepte un xut de Ronaldo a finals de la primera part. La possessió era aplastant (22-78% pel Barça) i poc a poc l'equip blaugrana es va anar fent amb el timó del partit i més encara si Pepe comença a perdre els papers, l'expulsió per mi NO ERA, és una entrada de groga, però no trobo del tot malament que es sancioni durament una entrada fora de lloc que si bé hauria donat groga per la importància que tenia el partit, en un partit normal i corrent la vermella hauria estat una sanció normal, si bé per molt que parlem ara del tema, no ens posarem d'acord. Explicada la situació de l'expulsió el paperet de Mourinho ja el coneixem, victimisme, però ell sap que el futbol de destrucció que practica el Madrid té certs riscos i quedar-se amb 10 és un d'ells, el Barça tenia via lliure i va traduir el seu domini al joc amb gols, el primer amb la velocitat d'un Afellay que comença a tocar la porta de la titularitat i que va posar a Messi una pilota que l'argentí va avançar-se a un Sergio Ramos que hauria d'estar expulsat, ja que si li ensenya la groga al minut 4 per unes mans que només una persona amb el seu Coeficient Intelectual fa, amb la segona a la segona part hauria estat al carrer, però això passarà a la història. El segon gol també el va fer Messi, agafant la pilota a tres quarts de camp i deixant la defensa blanca en evidència, molt fàcil va semblar però creuar la pilota amb la cama dreta (que no és la teva cama) quan vens del que vens només ho pot fer ell.

I així va morir el partit amb un 0-2, condicionat per l'expulsió? pot ser si, però el Barça va donar la sensació ahir que apretant una mica al Madrid podria fer-li mal i va esperar a que el joc del Madrid caiés pel seu propi pes, en aquest cas l'expulsió, per destrossar-lo.

Res més, molt content pel resultat, per l'afició i pel club, tenim peu i mig a la final, ara falto rematar-ho dimarts que ve, sense fer tonteries i veient com reaccionarà el Madrid si ha d'anar a buscar el Barça i no esperar-lo, segons Mourinho: res a fer.